-
Margherita – amžina klasika su pomidorų padažu, mocarela ir šviežiu baziliku.
-
Pepperoni – mėgstamiausia amerikiečių pica su aštriu saliamio.
-
Keturi sūriai (Quattro Formaggi) – tikras skonių sprogimas sūrio mylėtojams.
-
Havajų (su kumpiu ir ananasais) – pica, kuri vis dar skaldo nuomones, bet turi ištikimų gerbėjų.
-
Vegetariška – spalvinga ir lengva, su paprika, alyvuogėmis, pievagrybiais, špinatais.
-
Itališka su prosciutto ir rukola – gurmaniškas pasirinkimas su plona tešla ir šviežiais ingredientais.
Be to, vis labiau populiarėja picos be glitimo, veganiškos versijos bei mini picos vakarėliams ar užkandžiams.
🍕 1. Margherita – klasikinė itališka pica
Ingredientai:
-
Plona itališka tešla
-
Pomidorų padažas (idealiai – su alyvuogių aliejumi ir česnaku)
-
Šviežia mocarela (geriausia – „fior di latte“ arba „buffalo“)
-
Šviežias bazilikas
-
Alyvuogių aliejus
-
Žiupsnelis druskos
Gaminimas: Paskleisk pomidorų padažą ant iškočiotos tešlos, išdėliok mocarelos gabaliukus ir šauk į orkaitę (apie 220 °C) 10–12 min. Ištraukus apibarstyk baziliku ir šlakeliu alyvuogių aliejaus. Paprasta, bet tobula!
🍕 2. Pepperoni – amerikietiškas favoritų favoritas
Ingredientai:
-
Tešla (gali būti ir storesnė, amerikietiško stiliaus)
-
Pomidorų padažas
-
Mocarela
-
Pepperoni dešrelės (supjaustytos plonais griežinėliais)
-
Šiek tiek džiovinto raudonėlio (nebūtina)
Gaminimas: Užtepk padažą, užberk sūrio ir paskleisk pepperoni griežinėlius. Kepk 220 °C temperatūroje apie 12–15 min, kol krašteliai apskrus. Jei mėgsti pikantiškiau – galima pridėti jalapeño griežinėlių.
🍕 3. Keturi sūriai (Quattro Formaggi) – sūrio mylėtojų rojus
Ingredientai (rekomenduojama kombinacija):
-
Mocarela
-
Gorgonzola (ar kitas pelėsinis sūris)
-
Parmigiano Reggiano (arba Grana Padano)
-
Emmental arba fontina
Gaminimas: Užtepk nedidelį sluoksnį grietinėlės arba balto padažo, uždėk visų sūrių mišinį. Kepk, kol sūriai ištirps ir apskrus. Ypač gardu su trupučiu juodųjų pipirų ar lašeliais medaus po kepimo!
🍕 4. Havajų pica – saldus ir sūrus duetas
Ingredientai:
-
Tešla
-
Pomidorų padažas
-
Mocarela
-
Virtas kumpis (arba šoninė)
-
Konservuoti ananasai (arba švieži, supjaustyti kubeliais)
Gaminimas: Įprasta pica su padažu, sūriu, kumpiu ir ananasais. Kepama 220 °C, kol gražiai apskrus. Tiems, kurie mėgsta kontrastus – tikras džiaugsmas!
🍕 5. Vegetariška – lengva, spalvinga ir sveikesnė
Ingredientai (pagal skonį):
-
Pomidorų padažas
-
Mocarela (arba veganiškas sūris)
-
Pievagrybiai
-
Paprika
-
Alyvuogės
-
Kukurūzai
-
Špinatai
-
Svogūnas
Gaminimas: Galima eksperimentuoti – svarbu neperkrauti picos, kad iškeptų traškiai. Užtepk padažą, dėliok daržoves, sūrį ir kepk 12–15 min. Tinka ir veganams, jei pasirinksi augalinį sūrį.
🍕 6. Itališka su prosciutto ir rukola – elegancija lėkštėje
Ingredientai:
-
Plona tešla
-
Pomidorų arba baltas padažas (grietinėlės pagrindu)
-
Mocarela
-
Prosciutto (itališkas vytintas kumpis)
-
Rukola
-
Parmezanas drožlėmis
-
Alyvuogių aliejus
Gaminimas: Pica kepama be prosciutto ir rukolos – šiuos ingredientus dedame iškart po kepimo. Tai suteikia šviežumo, o rukolos kartumas puikiai dera su sūriu ir kumpiu.