- 
Margherita – amžina klasika su pomidorų padažu, mocarela ir šviežiu baziliku. 
- 
Pepperoni – mėgstamiausia amerikiečių pica su aštriu saliamio. 
- 
Keturi sūriai (Quattro Formaggi) – tikras skonių sprogimas sūrio mylėtojams. 
- 
Havajų (su kumpiu ir ananasais) – pica, kuri vis dar skaldo nuomones, bet turi ištikimų gerbėjų. 
- 
Vegetariška – spalvinga ir lengva, su paprika, alyvuogėmis, pievagrybiais, špinatais. 
- 
Itališka su prosciutto ir rukola – gurmaniškas pasirinkimas su plona tešla ir šviežiais ingredientais. 
Be to, vis labiau populiarėja picos be glitimo, veganiškos versijos bei mini picos vakarėliams ar užkandžiams.
🍕 1. Margherita – klasikinė itališka pica
Ingredientai:
- 
Plona itališka tešla 
- 
Pomidorų padažas (idealiai – su alyvuogių aliejumi ir česnaku) 
- 
Šviežia mocarela (geriausia – „fior di latte“ arba „buffalo“) 
- 
Šviežias bazilikas 
- 
Alyvuogių aliejus 
- 
Žiupsnelis druskos 
Gaminimas: Paskleisk pomidorų padažą ant iškočiotos tešlos, išdėliok mocarelos gabaliukus ir šauk į orkaitę (apie 220 °C) 10–12 min. Ištraukus apibarstyk baziliku ir šlakeliu alyvuogių aliejaus. Paprasta, bet tobula!
🍕 2. Pepperoni – amerikietiškas favoritų favoritas
Ingredientai:
- 
Tešla (gali būti ir storesnė, amerikietiško stiliaus) 
- 
Pomidorų padažas 
- 
Mocarela 
- 
Pepperoni dešrelės (supjaustytos plonais griežinėliais) 
- 
Šiek tiek džiovinto raudonėlio (nebūtina) 
Gaminimas: Užtepk padažą, užberk sūrio ir paskleisk pepperoni griežinėlius. Kepk 220 °C temperatūroje apie 12–15 min, kol krašteliai apskrus. Jei mėgsti pikantiškiau – galima pridėti jalapeño griežinėlių.
🍕 3. Keturi sūriai (Quattro Formaggi) – sūrio mylėtojų rojus
Ingredientai (rekomenduojama kombinacija):
- 
Mocarela 
- 
Gorgonzola (ar kitas pelėsinis sūris) 
- 
Parmigiano Reggiano (arba Grana Padano) 
- 
Emmental arba fontina 
Gaminimas: Užtepk nedidelį sluoksnį grietinėlės arba balto padažo, uždėk visų sūrių mišinį. Kepk, kol sūriai ištirps ir apskrus. Ypač gardu su trupučiu juodųjų pipirų ar lašeliais medaus po kepimo!
🍕 4. Havajų pica – saldus ir sūrus duetas
Ingredientai:
- 
Tešla 
- 
Pomidorų padažas 
- 
Mocarela 
- 
Virtas kumpis (arba šoninė) 
- 
Konservuoti ananasai (arba švieži, supjaustyti kubeliais) 
Gaminimas: Įprasta pica su padažu, sūriu, kumpiu ir ananasais. Kepama 220 °C, kol gražiai apskrus. Tiems, kurie mėgsta kontrastus – tikras džiaugsmas!
🍕 5. Vegetariška – lengva, spalvinga ir sveikesnė
Ingredientai (pagal skonį):
- 
Pomidorų padažas 
- 
Mocarela (arba veganiškas sūris) 
- 
Pievagrybiai 
- 
Paprika 
- 
Alyvuogės 
- 
Kukurūzai 
- 
Špinatai 
- 
Svogūnas 
Gaminimas: Galima eksperimentuoti – svarbu neperkrauti picos, kad iškeptų traškiai. Užtepk padažą, dėliok daržoves, sūrį ir kepk 12–15 min. Tinka ir veganams, jei pasirinksi augalinį sūrį.
🍕 6. Itališka su prosciutto ir rukola – elegancija lėkštėje
Ingredientai:
- 
Plona tešla 
- 
Pomidorų arba baltas padažas (grietinėlės pagrindu) 
- 
Mocarela 
- 
Prosciutto (itališkas vytintas kumpis) 
- 
Rukola 
- 
Parmezanas drožlėmis 
- 
Alyvuogių aliejus 
Gaminimas: Pica kepama be prosciutto ir rukolos – šiuos ingredientus dedame iškart po kepimo. Tai suteikia šviežumo, o rukolos kartumas puikiai dera su sūriu ir kumpiu.