Apie mus

Šventi ir tikri faktai apie mūsų ruošiamą tešlą:

- maistingieji kietagrūdžiai miltai prieš patekdami į tešlą dar turi įveikti virš 2000 km kelionę autostopu nuo pat Italijos

- gaminamoje tešloje praktiškai nenaudojami jokie riebalai - ji kildinama natūralaus raugo pagalba

- niekada nejuokaujame sakydami, kad ji sveikesnė ir maistingesnė už įprastą picų tešlą

Išbandyk. Patirk Italiją. 

#tikpizza

Grįžkime prie klasikos.

Mūsų nepralenkiamoji Margherita.

Tai turbūt žinomiausia picos rūšis pasaulyje. Paprastumas ir šviežumas viename. Lengvas, bet sotus kietagrūdžių miltų padas, pomidorų tyrė, minkšta mozzarella ir ką tik nuskinti kvepiantys bazilikai.
Nežinome, ar tai tiesa, bet legenda pasakoja, kad vienas picos kepėjas iš Neapolio būtent šią picą pagamino Italijos karalienei Margherita di Savoia. Trys šios picos ingredientas turėjo atkartoti Italijos vėliavos spalvas – žalia, balta ir raudona. Nors šios picos galima rasti daugumoje restoranų, tačiau daliai žmonių picos gerumą vis dar nulemia ingredientų (gal pagardų) kiekis. Juk visi esame girdėję, kad svarbu ne kiekybė, bet kokybė. Tik paragavę Margherita galite sužinoti, kas yra tikra ir klasikinė itališka pica.

#tikpizza



Kai rimtai užsidegėme mintimi kurti tikras itališkas picas iš aplinkinių didelio palaikymo nesulaukėme. 

Džiaugiuosi, kad tai mūsų nesustabdė, užsispyrėme bent pabandyti. Pradžioje planas buvo paprastas. Visų pirma, parsivežti ne tik receptus bei virtuvėje sukauptą patirtį, bet ir kartais nepakeičiamus ingredientus. Pavyzdžiui, mūsų ruošiamų picų padui naudojame kietagrūdžių kviečių miltus. Tai itin vertinga kviečių rūšis dažniausiai naudojama itališkų makaronų bei picų gamyboje. Deja, Lietuvoje jie neauga, todėl juos atsivežame tiesiai iš pačios Italijos. Tai labai svarbu, nes priešingai nei mums įprasti kvietiniai miltai - kietagrūdžiai pasižymi dideliu baltymų, mineralų ir kitų būtinų maistinių skaidulų gausa. Tie, kuriems teko laimės paragauti tikros itališkos picos neleis sumeluoti, kad jos padas kitoks.

Tikime, kad kiekviena detalė svarbi ir jei jau nutarėme kepti tikras itališkas picas turime jas ir pagaminti tikras visu 100 %.

Patirk Italija,
#tikpizza